DAGVOORZITTER: René Keet

Op 12 november a.s. vervult René Keet de rol van dagvoorzitter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over René

René Keet is psychiater en directeur bij GGZ-Noord-Holland-Noord, Nederland Hij leidt daar de FIT Academy (Flexibel, Innovatief Top-ambulant). De bijdrage van FIT-academy aan de missie en visie van GGZ Noord-Holland-Noord is het creëren en ondersteunen van communities of practice waarin professionals en patiënten met en van elkaar leren. Om dat te bereiken organiseert de FIT-academy training, e-learning ( Webinars), ondersteuning en evaluatie van organsatieveranderingen en hulp bij internationale hervorming van de geestelijke gezondheidszorg.

 

Hij verbindt zich persoonlijk en professioneel aan de zes principes van community mental health. Deze zijn: inzet voor mensenrechten van burgers met psychische beperkingen, publieke gezondheid,  herstel (zorg baseren op krachten en talenten), evidence based based medicine, een netwerk benadering en ervaringsdeskundigheid. Hij beschrijft de 6 principes in 15 minuten in deze video. Hij beschouwt openheid van professionals over eigen kwetsbaarheid als een essentiële bijdrage aan het bestrijden van stigma en besprak dit in een interview met Trouw.

 

Een vijfde van zijn werkzaamheden is hij internationaal actief. Hij is voorzitter van het European Community Mental Health Services netwerk (EUCOMS) . Hij deed projecten in meer dan 20 landen in en buiten Europa als trainer, onderzoeker  en inspirator van hervorming van de geestelijke gezondheidszorg. Ook daar is zijn motto samen leren. 

  • Facebook - White Circle
  • YouTube Social  Icon

2019 Crazywise Conference